Rafaelo ze Salka - recept na cukroví

| Recepty | Kuličky
rafaelo ze salka

Rafaelo je oblíbené cukroví, které mnoho domácností řadí právě mezi nejoblíbenější druhy nepečeného cukroví. I když je zajímavostí, že je tomu celkem krátce. Připravte si ho i vy, neboť je velmi snadné, takže se vám určitě podaří. Během přípravy se používá Salko, které se před přípravou nevaří. Recept je ověřený a velmi rychlý, takže se do něj chvíli před svátky můžete pustit. Možná ho znáte pod názvem Raffaello, Raffaelo nebo Rafaello, název není důležitý, ale chuť výborných kuliček ano.


Ingredience:
  • 1 Salko (kondenzované mléko v plechovce)
  • 200 g strouhaného kokosu
  • balíček celých mandlí
  • strouhaný kokos na obalení
Postup:
  1. Ve velké míse smícháme Salko s kokosem. Pozor, Salko předem nevaříme, ale jen otevřeme plechovku a vylijeme obsah do mísy.
  2. Těsto pořádně propracujeme, aby bylo pěkně tvárné. Podle potřeby přidáme kokos, i když toto množství je na přípravu těsta akorát.
  3. Následně těsto v míse přikryjeme potravinářskou fólií a schováme na hodinu do lednice, aby tato hmota ztuhla. Klidně ho můžeme nechat v lednici přes noc a pak po chvíli zpracovat.
  4. Mandle vroucí vodou spaříme a oloupeme, to uděláme ale až před přípravou kuliček.
  5. Další den z kousku těsta a mandle vytvoříme kuličku. Kuličku obalíme v mletém kokosu a vložíme do košíčku. Dále pak pokračujeme dalšími kuličkami.
  6. Rafaelo skladujeme v chladnu, kde vydrží i několik týdnů (pokud ho samozřejmě nesníme).

Pokud chceme mít Rafaelo ještě zajímavější, můžeme použít barevný kokos. Část cukroví obalíme v klasickém neobarveném kokose a další obalíme v obarveném strouhaném kokose.

Také je možné místo mandle použít lentilku, oříšek nebo sušené ovoce.

Ohodnoťte recept!

Vaše komentáře


toto budem dělat ve škole a ta je nuda
verniki, 5. prosinec 2016

supr
dakeda, 6. prosinec 2016

Můžu se zeptat na kolik kuliček je tenhle recept?
Verunka001, 6. prosinec 2016

Tak mi to vychází asi na 50 - 60 kuliček.
Katka, 7. prosinec 2016

Děkuji za tip, jednoduché a chutné.
Tajlis, 11. prosinec 2016

Dělala loni a super , letos budu znova dělat
jsou boží
Delfinka, 12. prosinec 2016

mám dotaz ,není tento recept bez tuku suchý ?
Sidonie, 13. prosinec 2016

je to supr recept a nemusi se nechavat ani odlezet jak je psane ,ja to delala hned .

adela, 14. prosinec 2016

bomba :)
verus, 14. prosinec 2016

Sidonie: Suchý rozhodně není. Recept je výborný, rychlý a snadný. Též sem hned udělala kuličky a nenechávala jsem těsto odležet.
Cherry, 15. prosinec 2016

Dobrý den, dělám už pár let...loni se stalo že to ztvrdlo....nevíte proč???děkuji
Denisa, 15. prosinec 2016

Ty mi nikdy neztvrdly a dělám je též už roky...
Zina, 15. prosinec 2016

Dobrý recept dal sem 62 kouli
Hanka kuchařka, 16. prosinec 2016

To je moje nejoblíbenější , rychlé , jednoduché , naprosto úžasné !!
Nikča, 21. prosinec 2016

je to moc dobry recept
petra, 21. prosinec 2016

Letos budu dělat poprve tak jsem zvědavá
Jana, 20. červen 2017

Dnes vyzkousim...snad se to povede,protoze mala to strasne miluje❤
Hulča, 2. prosinec 2017

Taky to jdu dneska zkusit :)
Spirit, 10. prosinec 2017

Jdu je také udělat svým velkým dětem. Já kokosového nic nejím
Hanka, 11. prosinec 2017

Jo jo,kokosové kuličky taky dělám. Ale neobaluji je všechny v kokosu. Jen pár a pár kuliček obalim ve strouhaných piškotech,dám do ledničky a po hodině je vyndám a poleju rozehřátou čokoládou,nebo čkkoládovou polevou a šup do ledničky. A mam jak bílé s kokosem,tak černé s čokoládou. Je to ňamina.
Petr
Petr, 12. prosinec 2017

Chcem sa,spytat vydrzi mi to aj tyzden v chladničke?-
Kika, 15. prosinec 2017

Dělám je už několik let, dělám je pár dní před a musím je schovat. Jinak by je doma snědli hned.
Pája, 19. prosinec 2017

Stalo se někomu, že by se směs drolila a nedržela pohromadě? První dávka s kokosem na hrubo byla ok. Teď jsem dala jemnější a nedrží mi to pohromadě. Nebo rada jak to ještě napravit ? Děkuji
Míša, 22. prosinec 2017

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: