Rafaelo ze Salka - recept na cukroví

| Recepty | Kuličky
rafaelo ze salka

Rafaelo je oblíbené cukroví, které mnoho domácností řadí právě mezi nejoblíbenější druhy nepečeného cukroví. I když je zajímavostí, že je tomu celkem krátce. Připravte si ho i vy, neboť je velmi snadné, takže se vám určitě podaří. Během přípravy se používá Salko, které se před přípravou nevaří. Recept je ověřený a velmi rychlý, takže se do něj chvíli před svátky můžete pustit. Možná ho znáte pod názvem Raffaello, Raffaelo nebo Rafaello, název není důležitý, ale chuť výborných kuliček ano.


Ingredience:
  • 1 Salko (kondenzované mléko v plechovce)
  • 200 g strouhaného kokosu
  • balíček celých mandlí
  • strouhaný kokos na obalení
Postup:
  1. Ve velké míse smícháme Salko s kokosem. Pozor, Salko předem nevaříme, ale jen otevřeme plechovku a vylijeme obsah do mísy.
  2. Těsto pořádně propracujeme, aby bylo pěkně tvárné. Podle potřeby přidáme kokos, i když toto množství je na přípravu těsta akorát.
  3. Následně těsto v míse přikryjeme potravinářskou fólií a schováme na několik hodin do lednice, aby tato hmota ztuhla. Nejlépe ho může nechat v lednici přes noc.
  4. Mandle vroucí vodou spaříme a oloupeme, to uděláme ale až před přípravou kuliček.
  5. Další den z kousku těsta a mandle vytvoříme kuličku. Kuličku obalíme v mletém kokosu a vložíme do košíčku. Dále pak pokračujeme dalšími kuličkami.
  6. Rafaelo skladujeme v chladnu, kde vydrží i několik týdnů (pokud ho samozřejmě nesníme).

Pokud chceme mít Rafaelo ještě zajímavější, můžeme použít barevný kokos. Část cukroví obalíme v klasickém neobarveném kokose a další obalíme v obarveném strouhaném kokose.

Také je možné místo mandle použít lentilku, oříšek nebo sušené ovoce.

Ohodnoťte recept!

Vaše komentáře


toto budem dělat ve škole a ta je nuda
verniki, 5. prosinec 2016

supr
dakeda, 6. prosinec 2016

Můžu se zeptat na kolik kuliček je tenhle recept?
Verunka001, 6. prosinec 2016

Tak mi to vychází asi na 50 - 60 kuliček.
Katka, 7. prosinec 2016

Děkuji za tip, jednoduché a chutné.
Tajlis, 11. prosinec 2016

Dělala loni a super , letos budu znova dělat
jsou boží
Delfinka, 12. prosinec 2016

mám dotaz ,není tento recept bez tuku suchý ?
Sidonie, 13. prosinec 2016

je to supr recept a nemusi se nechavat ani odlezet jak je psane ,ja to delala hned .

adela, 14. prosinec 2016

bomba :)
verus, 14. prosinec 2016

Sidonie: Suchý rozhodně není. Recept je výborný, rychlý a snadný. Též sem hned udělala kuličky a nenechávala jsem těsto odležet.
Cherry, 15. prosinec 2016

Dobrý den, dělám už pár let...loni se stalo že to ztvrdlo....nevíte proč???děkuji
Denisa, 15. prosinec 2016

Ty mi nikdy neztvrdly a dělám je též už roky...
Zina, 15. prosinec 2016

Dobrý recept dal sem 62 kouli
Hanka kuchařka, 16. prosinec 2016

To je moje nejoblíbenější , rychlé , jednoduché , naprosto úžasné !!
Nikča, 21. prosinec 2016

je to moc dobry recept
petra, 21. prosinec 2016

Letos budu dělat poprve tak jsem zvědavá
Jana, 20. červen 2017

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: