Pistáciové koule vám budou chutnat

| Recepty | Kuličky
pistáciové kuličky

Chcete-li si pochutnat na výborných pistáciových oříšcích i o Vánocích, připravte si výborné pistáciové cukroví. Toto cukroví je velmi chutné a máte-li rádi pistácie, tak je přímo pro vás. Kuličky jsou snadné a každý si je kvůli jejich chuti oblíbí. Podívejme se tedy na recept.


Ingredience:
  • 100 g másla
  • 50 g cukru moučky
  • 300 g dětských piškotů
  • 100 g sušeného mléka
  • 100 g nesolených pistáciových oříšků
  • lžíce kakaa (není nutné)
  • 2 bílky nebo 3 lžíce medu
  • rum na dochucení
  • nesolené pistáciové oříšky celé
  • nesolené pistáciové oříšky strouhané
Postup:
  1. Nejprve ušleháme máslo s cukrem.
  2. Ke směsi přidáme sušené mléko, mleté piškoty, strouhané pistáciové oříšky, kakao (to ale není nutné) a pak med nebo bílek.
  3. Všechny suroviny promícháme a zpracujeme v těsto, podle potřeby přidáme i rum. Množství zvolíme takové, ať je těsto tužší.
  4. Následně těsto schováme do potravinářské fólie a vložíme do lednice na dvě hodiny.
  5. Po této době těsto vyndáme, až trošku povolí, tak z něj tvoříme kuličky.
  6. Do každé koule vložíme jeden oloupaný oříšek a kuličku obalíme ve strouhaných oříšcích (ty by měly být nastrouhány nahrubo).
  7. Pistáciové kuličky vložíme do košíčků a uchováváme v chladnu.

Cukroví připravujeme hned před svátky, protože se jedná o nepečený druh. Pokud použijete bílky, tak je nutné jej sníst co nejdřív a pokud místo nich použijete med, tak si nemusíte lámat hlavu s brzkou konzumací. Vydrží totiž dlouho a chutnají v obou případech velmi dobře.

Pistáciové oříšky, které jsou bohaté na fytosteroly, draslík, vápník, hořčík, železo, zinek, vitamín A, E a vitamíny skupiny B, mohou obsahovat i plísně. Z tohoto důvodu je nutné dbát na správný výběr oříšků, aby pak byly pistáciové koule opravdu chutné a ne zdraví nebezpečné a nepoživatelné.

Díky tomu, že jsou pistáciové kuličky zelené, budou se na vánočním stole krásně vyjímat. Pokud je navíc umístíte do hezkých barevných košíčků, určitě hned všechny zaujmou a po ochutnání hned i oblíbí.

Ohodnoťte recept!

Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: