Recept na marcipánové cukroví

| Recepty | Marcipán
marcipánové cukroví kuličky

Máte-li rádi marcipán, tak by u vás neměl chybět ani na vánočním stole plném dobrot. Připravte si výborné a jednoduché marcipánové cukroví z pravého marcipánu. Výborné nepečené cukroví bude chutnat nejen milovníkům marcipánu, ale i všem ostatním.


Ingredience:
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g mandlí
  • 1 vaječný bílek
  • voda podle potřeby
  • Čokoládová poleva
  • čokoláda na vaření
  • 2 lžíce másla
Postup:
  1. Mandle nejprve spaříme a oloupeme. Necháme je pár hodin na vzduchu, aby se pořádně osušily.
  2. Následně mandle umeleme nebo rozmixujeme tak, aby z nich byl jemný prášek.
  3. Tyto namleté mandle smícháme s prosátým cukrem a bílkem. Těsto musíme dokonale zpracovat, aby bylo jemné. Podle potřeby přidáme vodu (ale opravdu postupně a jen pár kapek).
  4. Pak zabalíme těsto do potravinářské fólie a vložíme na hodinu do ledničky.
  5. Připravíme si čokoládovou polevu (domácí nebo kupovanou). Domácí polevu připravíme ve vodní lázni; nalámanou čokoládu pomalu rozpustíme s máslem.
  6. Z marcipánu vytvoříme kuličky, které obalíme v čokoládové polevě a můžeme je ozdobit i různým barevným zdobením.
  7. Marcipánové kuličky vložíme do košíčků a opět dáme do ledničky, ať cukroví ztuhne.

Pokud chceme mít barevné marcipánové cukroví, tak marcipán můžeme ozdobit potravinářskými barvivy. Ty koupíme drogerii a špetku zapracujeme do těsta těsně předtím, než je umístíme do ledničky.

Místo kupovaných barev můžeme použít barviva přírodní, k tomu využijeme kakao, šťávu z barevného ovoce či zeleniny.

Ohodnoťte recept!

Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: